Freelance journaliste

Hoewel Hilde historica van opleiding is, met een diploma in internationale politiek, startte ze in 2005 haar carrière in de sportjournalistiek. Ze schreef voor De Morgen en Het Laatste Nieuws.

20140130-Hilde-Van-Malderen-245--Gent

Vrouw van de match

Als vrouw in een mannenwereld bekijkt Hilde de feiten op een andere manier en heeft ze een eigen unieke visie op de sportactualiteit. Elke week gaat ze op zoek naar de mensen achter de spelers en coaches en neemt ze persoonlijke interviews af. Het doel is altijd verder te kijken dan de waan van de dag en te graven naar verhalen die opvallend anders zijn, die raken en die (vaak) nog nooit verteld zijn. Hilde werkte onder andere al voor De Morgen, Het Laatste Nieuws, Sporta, Sporting Telenet en VTM. Af en toe wordt ze ook door andere media uitgenodigd als gaste in talkshows en radioprogramma’s zoals Café Corsari, de Afspraak en Hautekiet. Ook de Nederlandse radiostations Radio 1 en 5 belden haar al op om haar mening te kennen over onder andere de Rode Duivels.

En alles daarbuiten

Hoewel haar journalistieke carrière hoofdzakelijk rond voetbal draait, heeft Hilde een breed spectrum aan interesses. Ze schreef over veel meer dan sport alleen. In lifestylemagazines Goed Gevoel, Nina en Vitaya bijvoorbeeld.

Contacteer Hilde Lees de artikels van Hilde

Gerelateerde artikels

Hilde in beeld

Een vrouw in een mannenwereld
Hilde in beeld