Freelance journaliste

Hoewel Hilde historica van opleiding is, met een extra diploma internationale politiek, startte ze in 2003 haar carrière in de sportjournalistiek bij De Morgen. Nadien maakte ze een transfer naar Het Laatste Nieuws waar ze lange tijd AA Gent volgde.

Als vrouw in een mannenwereld bekeek Hilde de feiten op een ander manier en had ze haar eigen visie op de sportactualiteit. Daarover schreef ze verschillende columns voor Het Laatste Nieuws, Sporta en voetbalnieuws.be. Haar sterkste punt waren de lange interviews die ze afnam en waarin ze op zoek ging naar de mensen achter de spelers en coaches.
In 2012 vroeg Sporting Telenet of ze als eerste vrouw ooit de lijninterviews wilde afnemen tijdens de matchen van de Jupiler Pro League. Een jaar later kreeg ze dezelfde vraag van VTM voor de Champions League.
Hoewel haar journalistiek hoofdzakelijk rond voetbal draaide, heeft Hilde een breed spectrum aan interesses. Voor lifestylemagazines Goed Gevoel en Vitaya schreef ze meerdere reportages. Op dit moment heeft Hilde ook twee rubrieken in Nina-magazine. In de zomer van 2017 werkte ze een reeks uit voor Dag Allemaal rond daguitstappen in België.

Lees de artikels van Hilde