Presentatrice en moderatrice

Hilde begon haar carrière als presentatrice bij Sporting Telenet. Ze stond bij de belangrijkste voetbalmatchen aan de zijlijn om interviews af te nemen van de winnaars en verliezers in de Jupiler Pro League.

Hakken tussen stalen noppen

Als één van de weinige vrouwelijke sportpresentatrices probeert Hilde haar mannetje te staan langs de zijlijn van het veld. Kort nadat de match is gefloten, verzamelt ze de eerste reacties over winst en verlies. Soms harde vragen, maar altijd zacht geformuleerd. Eerst voor Sporting Telenet, nu voor VTM/2BE waar ze de lijninterviews doet voor en na de Champions Leaguewedstrijden en oefeninterlands van de Rode Duivels. In 2015 en 2016 presenteerde ze aan de zijde van Tom Coninx het gala van de Gouden Schoen op VTM.

20140130-Hilde-Van-Malderen-239--Gent

Lezingen en moderatie

Maar is er veel meer dan voetbal(stadions) alleen. Hilde coacht graag jonge journalisten en werd al uitgenodigd als gastspreker en gastdocent door de Hogeschool Universiteit Brussel en de Thomas Moore Hogeschool.

Daarnaast werkt ze als presentatrice op (sport)evenementen, quizzen of debatten. In samenspraak wordt de avond of het debat zorgvuldig voorbereid. Haar presentatieskills beperken zich trouwens niet tot sportevenementen. Ze werkt ook samen met Events on the Move, een bedrijf gespecialiseerd in teambuildingevents. Daar leidt ze als presentatrice verschillende quizformules in goede banen.

Sinds september 2014 geeft Hilde ook lezingen naar aanleiding van haar boek ‘Speelgoed’, een bestseller die meerdere weken in de boeken top tien stond.

Wil u Hilde boeken voor een lezing of presentatie-opdracht? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.

Contacteer Hilde Hilde’s referenties

Gerelateerde artikels

Hilde in beeld

Een vrouw in een mannenwereld
Hilde in beeld