Columniste

Hilde Van Malderen zit al meer dan tien jaar in de voetbaljournalistiek, maar daarnaast is ze ook columniste en schrijfster.

20140130-Hilde-Van-Malderen-238--Gent

Testosteron en tackles

In een mannenwereld vol testosteron, tackles en hanengedrag heeft ze als vrouw een eigen visie en invalshoek op de gebeurtenissen in de sportwereld ontwikkeld. Scherp maar begripvol, vrouwelijk maar met de nodige machocool.

#vrouwlangsdezijlijn

Als vrouw langs de zijlijn staat Hilde dicht genoeg bij de spelers om te zien wat de camera’s soms missen. In haar wekelijkse column voor Het Laatste Nieuws gaf ze haar visie op de voetbalwereld. Geen tactische analyses of pronostieken, maar een eigenzinnige kijk op de sport, van de entourage achter de schermen tot de mannen van de match. Eind augustus 2015 startte Hilde als columniste voor Sporta, waarin ze niet alleen naar het voetbal, maar de hele sportwereld kijkt.

Camps

Hugo Camps en Hilde verlieten tijdens het WK 2014 de platgetreden paden. In een unieke column mailden ze elkaar doorheen de dag. Het resultaat vond u iedere dag in Het Laatste Nieuws. De column ‘Kus’ werd fel gesmaakt door de lezers die het woordenspel tussen een ‘oude bok’ en een ‘jong blaadje’ wel konden appreciëren.

#VOETBALNIEUWS

Het WK in Brazilië was trouwens  de ideale gelegenheid om buiten de lijnen van de Belgische Jupiler Pro League te kleuren.  Voor de voetbalwebsite voetbalnieuws.be gaf Hilde haar wekelijkse kijk op de grote en kleine kanten van een van de grootste sportevenementen ter wereld.
Contacteer Hilde Lees alle columns