ONZE VROUW LANGS DE ZIJLIJN

Hilde Van Malderen staat al ruim tien jaar haar mannetje in de voetbaljournalistiek. Haar column verschijnt voortaan elke dinsdag in onze krant.

Post Image

Guy Luzon & echte liefde

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur

Ik zie ze begin dit seizoen nog het veld ophuppelen. Ariël en Elia, de twee schattige kindjes van Guy Luzon. Papa had net gewonnen van Lierse. Zijn ravissante vrouw Dana was er ook. Met zijn vieren gingen ze gewillig op de foto. Het perfecte plaatje. Papa won nog meer. Veel meer. En dus zagen we Ariël en Elia wel vaker op zijn arm. Ik vond hem niet alleen die gek langs de lijn, maar ook een echte familieman. Met zijn vrouw raakte ik bevriend. Waar Guy uitblinkt in het debiteren van clichés is zij een echte spraakwaterval. De girlpower straalt ervan af. Telkens ik Dana zie op Sclessin krijg ik een dikke knuffel. En omdat het klikt met Dana, doet ook Guy zijn best. Voor iedere match wil hij een praatje komen slaan. We weten dan niet goed waarover we moeten babbelen. Het is zo’n vriendelijkheid zonder veel woorden. De Luzons zijn warme mensen.

Hij leek ook op weg om de wonderboy van het Belgische voetbal te worden. Zo’n trainer die uit het niets komt en kampioen wordt, geeft altijd mooie verhalen. Maar de laatste weken zat hij al wat ongemakkelijker in zijn dugout. Verloor hij zijn cool. Keerden de supporters zich terug tegen hem. En mochten de kindjes het veld niet meer ophuppelen.

Wat zal dat vrijdag geven op Sclessin nu hij die eerste plaats is kwijtgespeeld? Ik hou mijn hart

al vast. En dan denk ik toch ook een beetje aan Dana. Trouw is ze iedere wedstrijd op post. Als de man van je leven zo onder vuur ligt, dan ga je zelf toch ook kapot van binnen. Zo zie ik de liefde. Gelukkig zijn, omdat hij dat is. Maar ook pijn voelen, als hij zich bezeert.

Luzon en Standard is van in het begin een verstandshuwelijk geweest, nooit echte liefde. De resultaten en zijn passie aan de zijlijn hebben dat lange tijd goed gecamoufleerd. Maar het bleef zoals in het liedje van het Goede Doel: een illusie. Een pakketje schroot met een dun laagje chroom. Guy Luzon houdt volgens mij ook niet echt van Standard. Hij wil zo snel mogelijk hogerop. Standard is daarvoor niet meer dan een middel om zijn ambitie gestalte te geven. En Luik houdt nog steeds niet van hem. Daarvoor is hij te veel opgedrongen. Echte liefde is sowieso zeldzaam in de voetbalwereld. Gelukkig heeft hij Dana nog.

HILDE VAN MALDEREN

Gerelateerde artikels