Post Image

Interview met Hilde in De Wereld Morgen over de strijd tegen armoede

Deze week gaf Hilde een interview aan De Wereld Morgen, waarin het onder andere ging over de strijd tegen armoede, een onderwerp dat haar heel erg nauw aan het hart ligt.

Alleen uitkeringen verhogen volstaat niet in strijd tegen armoede

Hilde Van Malderen: “Als je arm bent, groeit er een soort van minderwaardigheidsgevoel dat gestadig je geest binnen sluipt. Iemand 100 of 200 euro extra geven per maand lost dat niet op. Veel mensen in armoede voelen zich geen deel van de samenleving. Sommigen beginnen zich te verwaarlozen. Ze verliezen de moed. Meer dan eens zijn ze sociaal geïsoleerd, drinken ze te veel en stapelen ze de problemen op. En dan zijn er nog al die beschuldigende vingers.”

“We moeten ook veel meer beseffen dat niet iedereen méé kan. Niet iedereen is in staat om te sms’en of e-mailen. Niet iedereen heeft alle vaardigheden die we tegenwoordig zo vanzelfsprekend achten. Armoede aanpakken is een veel ruimer verhaal dan gewoon maar wat uitkeringen verhogen. Veel mensen in armoede hebben voor alles schroom, ook al willen ze nog zo graag hun best doen.”

Lees meer via deze link.

Gerelateerde artikels