Column Het Laatste Nieuws

Hilde Van Malderen staat al ruim tien haar haar mannetje in de voetbaljournalistiek. Haar column verschijnt voortaan elke dinsdag in Het Laatste Nieuws.

Post Image

Niet de ideale schoonzoon

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur

Is die Hans Vanaken nu toch eigenlijk niet de ideale schoonzoon? Zo’n type waar mijn moeder me graag mee naar huis zou zien komen – als hij een beetje ouder was, natuurlijk. De voetjes mooi op de grond en met twee woorden spreken. Ja mevrouw, neen mevrouw, zeker mevrouw. Een jongen die netjes met mes en vork eet en na het eten nog even helpt met de afwas. Die Vanaken klaagt ook nooit, die zaagt nooit. En als ik hem na een match voor de micro wil halen, komt hij altijd, maakt niet uit of het goed of slecht was. Er zijn er anderen. Voetballers als Hans Vanaken die nog puur zijn in alles wat ze zeggen en doen zijn een zeldzaam ras. Om te koesteren.

Maar dan begint zo’n jongen toch plots te vallen. Twee keer tegen Zulte Waregem. Twee schwalbes. Eéntje gaf hij halvelings toe. “Betoepten boel”, zouden mijn zus en ik roepen, zoals we ook doen in het lunapark, als dat beertje nog meer eens tussen de grijparmen weg glijdt. Zulke oplichterij verwachtte ik niet van Hans Vanaken. Niet van de ideale schoonzoon. Of is die dan toch al een beetje aangetast door de slechte zeden van de voetbalwereld? Echt jammer.

oor Hans wil ik nu één keer over mijn hart strijken – niemand is perfect, maar eigenlijk moet ik ze niet, die matennaaiers. Dat is voor mij één van de lelijkste kanten aan het voetbal. Echte mannen willen winnen op eigen kracht. Niet door zich te laten vallen. Laten vallen is iets voor softies. En voor dommeriken. Want de beelden maken je nadien gewoon belachelijk.

Gesteld dat ik een voetballend lief had, ik zou zwaar afknappen op zo’n schwalbe. Dus goesting of geen goesting, die nacht zou ik hem naar de zetel verwijzen als straf voor zijn onnozel showke. Geen softies in mijn bed. En als ik echt gemeen wil doen – afhankelijk van hoe erg die schwalbe was – passeer ik zo net voor het slapengaan nog eens langs de zetel. In lingerie. Want geef toe, mannen, jullie willen tussen de lakens toch ook écht scoren en niet een lief dat doet alsof?

HILDE VAN MALDEREN

Gerelateerde artikels