Column Het Laatste Nieuws

Hilde Van Malderen staat al ruim tien haar haar mannetje in de voetbaljournalistiek. Haar column verschijnt voortaan elke dinsdag in Het Laatste Nieuws.

Post Image

Zulte Waregem moet een prijs winnen

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur

Wat als? Kent u dat programma met die hilarische sketches op 2BE? Wat als Barbie echt bestond? Als alle zelfstandigen ambtenaren waren of wat als niemand een geheugen had? Zou Francky Dury daar wel eens naar gekeken hebben? En wat zou hij dan denken? Wat als scheidsrechter Nzolo vorig jaar die twee buitenspelgoals van Standard niet had goedgekeurd? Dan was Zulte Waregem kampioen geworden. Het werd een mooie tweede plaats toegeschreven aan een wonderjaar dat zich wel nooit meer zou herhalen. Maar kijk, vrijdag hees Zulte Waregem zich weer in de titelstrijd. Wat als Anderlecht begin dit jaar het hoofd van Hazard niet had gek gemaakt, denk je dan onvermijdelijk. Stond Zulte Waregem dan los op kop?

Ik zou het ze wel gunnen. Vlamingen houden van de underdog, wordt zo vaak gezegd. Maar om eerlijk te zijn: ik vind hen helemaal geen underdog. In stadion wel. En in budget. Maar sportief kunnen ze hun voet zetten naast Standard, Club Brugge en Anderlecht. Als er dit seizoen één ding is gebleken, dan wel dat geld niet altijd alles is. Kijk maar naar Genk en Anderlecht met hun miljoenen op de bank. Een goed beleid, stabiliteit en een coach die van aanpakken weet, daar kom je al een heel eind mee. Ik heb graag ieder seizoen een andere kampioen. Wel, laat het dit jaar maar eens Zulte Waregem zijn. Alleen al om wat Dury daar allemaal presteert. Topwerk. Deze ploeg moet gewoon een prijs winnen. Het werd niets in de beker, dan maar de titel.

Nu zullen zure mensen zeggen: wil jij nu echt dat Zulte Waregem Champions League speelt? Dat kun je toch niet maken. Die zullen klagen over een gebrek aan prestige en vrezen dat Zulte Waregem ons belachelijk zal maken. Die zullen zeggen dat de club geen stadion heeft voor het kampioenenbal en aanvoeren dat het onze Europese coëfficiënt geen deugd zal doen. Dat stadion valt op te lossen en de rest is allemaal zever. Of hoe trots heeft Anderlecht ons de laatste jaren gemaakt in de Champions League? Hoeveel punten pakten Club Brugge en Standard dit seizoen voor onze Europese coëfficiënt? En dat was dan nog maar in de Europa League. Ik mag als journalist niet supporteren, maar één ding is zeker. Wat als Zulte Waregem kampioen speelt?

Dan zal dat gewoon dik verdiend zijn. En al de rest doet niet ter zake.

HILDE VAN MALDEREN

Gerelateerde artikels