Column Het Laatste Nieuws

Hilde Van Malderen staat al ruim tien haar haar mannetje in de voetbaljournalistiek. Haar column verschijnt voortaan elke dinsdag in Het Laatste Nieuws.

Post Image

Ach, Genk en Gent

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur

Er vallen tegenwoordig goede zaken te doen bij Gent en Genk. Voor fabrikanten van spiegels bijvoorbeeld, want alle spelers willen er graag gaan voor staan. Ik moet toch altijd lachen als ik dat cliché voor de zoveelste keer hoor. Wanneer een speler zegt: ‘We moeten allemaal eens in de spiegel kijken’, heeft hij het toch vooral over de rest van de ploeg, want zichzelf vindt hij meestal geweldig. En wat zouden ze dan zien, mochten ze echt kijken? Een bende losers die al weken niet kan voetballen. Die vooral uitvluchten zoekt en vindt dat de trainer of bestuur het maar moet oplossen. Daar heb ik een ander cliché voor: zelfkennis is het begin van alle wijsheid.

Met een beetje zelfkennis had geen van beide clubs ook maar durven praten over play-off I wegens absoluut niet goed genoeg. Soms kan je jezelf beter die vernedering besparen. Ik begrijp natuurlijk de economische belangen, maar welk plezier heeft Genk er nu aan om doodziek door die tien laatste wedstrijden te waggelen, terwijl die nacompetitie net gemaakt is voor het summum van sportieve viriliteit? Voor gladiatoren die strijd leveren op het scherpst van de snee. Het enige wat Genk zal oogsten, is medelijden. Dat verdienen hun supporters niet. En bij Gent zouden ze maar beter blij zijn dat hun martelgang niet te zien was op het grote toneel, in plaats van te jammeren om het gemis van de top zes.

Dat die voetballers afgaan, daar heb ik geen ga je een hele week werken. Wil je in het weekend wat vertier en krijg je zoiets op je bord. En het ergste van al vind ik dan nog dat Gent zelfs geld durft te vragen aan zijn trouwste supporters voor die wanvertoning. Terwijl bij alle andere clubs de play-off II-wedstrijden in het reguliere abonnement zitten, moeten de Gentse fans bijbetalen. En nog erger: de prijzen zijn zelfs opgetrokken in vergelijking met vorig jaar. Dat hou je toch niet voor mogelijk? Mocht ik masochistische trekjes krijgen en naar Gent-Waasland-Beveren willen gaan kijken, kost mij dat al minstens vijftien euro voor één ticket. Ik weet wel, meneer Louwagie, dat uw rekening moet kloppen, maar dan moet u wel waar voor het geld bieden. Uw supporters verdienen eerder een schadevergoeding. Voor moed en zelfopoffering.

Gerelateerde artikels