ONZE VROUW LANGS DE ZIJLIJN

Hilde Van Malderen staat al ruim tien jaar haar mannetje in de voetbaljournalistiek. Haar column verschijnt elke dinsdag in onze krant.

Post Image

Overacting

Ik durfde vroeger af en toe naar The Bold and The Beautiful te kijken. Nu vraag ik me nog altijd af waarom, maar een mens heeft al eens nood aan wat luchtledig bezig zijn, denk ik dan. U kent die Amerikaanse soap rond de Forresters en de Spectra’s misschien wel, en zelfs als u ze niet kent, kan u er zich ongetwijfeld iets bij voorstellen. Op het einde van iedere scène deden de acteurs altijd heel hard hun best om zo lang mogelijk zo serieus mogelijk te kijken. Laat ons zeggen dat het maar een heel klein beetje overacting was. Hoeveel keer zouden die acteurs in de lach geschoten zijn bij zoveel gespeelde sérieux? Ik moest eraan denken toen ik Björn Engels zondag zag neergaan na een contact met Mitrovic. Zou Engels ook moeite gehad hebben om zijn lach in te houden?

Akkoord, er was contact. En Mitrovic moet dat niet doen. Maar laat ons toch vooral niet spreken van een kopstoot. Een kopduwtje was het. Ik zou als scheidsrechter niet zo streng zijn en geel geven. Voetbal is nu toch ook geen ballet, maar goed. De regels zijn de regels. Wat me vooral stoorde, was dat Engels ook nog eens over het gras ging doorrollen. Dat hij zijn evenwicht verloor en neerviel, tot daar aan toe. Maar zelfs in de slechtste soaps rollen ze het decor niet in. En daar wordt nochtans ook af en toe een duw of slag uitgedeeld. Mits een beetje googelen kan de amateurfysicus in mij uitleggen dat dat duwtje van Mitrovic nooit genoeg kracht geeft om zo verder te rollen. Ik bespaar u de wetenschappelijke details.

Björn Engels is misschien een goede voetballer, maar een slecht acteur. Ik denk dat ze hem zelfs bij The Bold and The Beautiful niet zouden aannemen.

Dat heet leep zijn, hoor ik zijn verdedigers al roepen. Wel ja, dat zal allemaal wel. Maar ik zag hem nadien toch met veel gêne voor de micro van mijn collega bij Sporting Telenet staan.

Dat leep zijn heeft niet veel opgeleverd. Tja, jongen, eerlijk duurt het langst. Grote ploegen hebben zo geen truken nodig om kampioen te worden. Doe dus in het vervolg maar gewoon normaal.

HILDE VAN MALDEREN

Gerelateerde artikels