Post Image

Vanaf september: Hilde on tour in Vlaanderen met nieuwe lezing

Het bijzondere parcours van sportjournaliste naar schrijfster en literair ondernemer

Sommige verhalen schrijven zichzelf. Zonder dat ze het goed en wel besefte, rolde Hilde Van Malderen bijvoorbeeld de voetbaljournalistiek binnen. Daar ontpopte ze zich tot de leading voetballady van Het Laatste Nieuws, Sporting Telenet en VTM. Zo schreef ze columns, had ze haar eigen interviewreeks en was ze de allereerste Vlaamse vrouw ooit die de live-interviews deed tijdens de matchen van de Pro League en de Champions League. Haar eerste non-fictieboek Speelgoed kampeerde wekenlang in de top tien van bestverkochte boeken. In 2015 en 2016 presenteerde ze op VTM samen met Tom Coninckx het Gala van de Gouden Schoen.

Maar eigenlijk voelde ze alleen echte passie voor de literatuur. Dus liet ze de glitter en glamour van de tv-wereld achter zich om helemaal opnieuw te beginnen. In alle stilte werkte ze aan haar debuutroman Kathaai, die eind 2017 verscheen bij uitgeverij Manteau. Het boek kende voor- en tegenstanders door de directe schrijfstijl en het soms rauwe verhaal. En hoewel ze nog geen moment spijt heeft van haar keuze, kondigt de weg naar de top van de literaire wereld zich veel moeilijker aan dan ze tot nu toe gewoon was in het voetbal.

Hilde Van Malderen trekt Vlaanderen rond om te vertellen over het parcours dat ze aflegde. Een uniek verhaal waarin ze je meeneemt achter de schermen van de voetbal-, de media- en de literatuurwereld met rake anekdotes en boeiende inside information.

Interesse in deze interactieve lezing ‘Het bijzondere parcours van sportjournaliste naar schrijfster’? Neem dan contact op via het contactformulier.

Gerelateerde artikels