Wie is die vrouw langs de zijlijn?

Hilde Van Malderen is freelance sportjournalist, presentatrice en auter. Ze heeft al jaren ervaring in de sportwereld, maar als historica met een passie voor internationale politiek en literatuur heeft ze een breed interesseveld.

Vrouw aan de zijlijn

Hilde is één van de weinige vrouwen die het maakte in de voetbaljournalistiek en houdt al meer dan tien jaar probleemloos stand in het mannenbastion rond voetbal. Als presentatrice van Sporting Telenet staat ze sinds 2012 aan de zijlijn van het veld, waar ze interviews afneemt van de spelers, trainers en de voetbalentourage in de Jupiler Pro League.

20140130-Hilde-Van-Malderen-238--Gent

Een andere kijk op voetbal

In 2005 begon Hilde Van Malderen als freelance journaliste voor De Persgroep Publishing. Ze schreef onder andere voor De Morgen en Het Laatste Nieuws. Sinds 2014 schrijft ze ook wekelijks een column voor Het Laatste Nieuws, #vrouwlangsdezijlijn. In haar columns laat ze tactische analyses en pronostieken achterwege, maar geeft ze een vrouwelijke en eigenzinnige kijk op voetbal en de mensen achter het spel. Soms snedig, soms gevoelig, maar altijd gevat en deontologisch correct.

Presenteren en modereren

Naast haar werk voor de televisie is Hilde ook presentatrice van verschillende evenementen en debatten. Door haar tweetaligheid, camera-ervaring en vakkennis is Hilde een graag geziene moderatrice op debatten tussen kemphanen in en buiten de sportwereld.

Hilde aan het werk