Wie is die vrouw langs de zijlijn?

Hilde Van Malderen is freelance sportjournalist, presentatrice en auter. Ze heeft al jaren ervaring in de sportwereld, maar als historica met een passie voor internationale politiek en literatuur heeft ze een breed interesseveld.

Vrouw aan de zijlijn

Hilde was één van de eerste vrouwen die het maakte in de Vlaamse voetbaljournalistiek. Ze hield meer dan tien jaar stand in het mannenbastion rond het voetbal.  In 2003 startte ze als sportjournaliste bij De Morgen, in 2007 werd ze getransfereerd naar de voetbalredactie van Het Laatste Nieuws waar ze bleef tot 2015. Naast de krantenjournalistiek lonkte ook een tv-carrière. Als presentatrice van Sporting Telenet stond ze sinds 2012 aan de zijlijn van het veld, waar ze interviews afnam van de spelers, trainers en de voetbalentourage in de Jupiler Pro League. Vanaf 2014 verzorgde ze voor de commerciële zender VTM de lijninterviews tijdens matchen van de Champions League. Daarnaast presenteerde ze voor VTM ook de Gouden Schoen en was ze te gast als analiste in Stadion.

Presenteren en modereren

Naast haar werk voor de televisie is Hilde ook presentatrice van verschillende evenementen en debatten. Door haar tweetaligheid, camera-ervaring en vakkennis is Hilde een graag geziene moderatrice op debatten tussen kemphanen in en buiten de sportwereld.

 

Eerste roman

De passie voor het schrijven zorgde ervoor dat Hilde in 2016 besliste om te stoppen als voetbaljournaliste. Ze gooide zich op haar romandebuut Kathaai, dat in september 2017 verscheen en al snel één van de beste verkochte debuten van 2017 werd.